Во Велес се одржа и вториот ден од обуките за финансиско знаење во земјоделието

На 07 Март 2017 год. (вторник) се одржа вториот ден од обуките за финансиско знаење во земјоделието. Овие обуки се дел од проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ кој е поддржан од УСАИД, а го спроведува МРФП. Проектот е спроведуван во партнерство со Сојузот на Микрофинансиски организации, Штедилница Можности, Фондација Хоризонти и Штедилница ФУЛМ.

ЗЗ Агро Фаланга како партнер на МРФП се погрижи на овие обуки да земат учество земјоделци од различни сфери во земјоделието. Обуките кои беа интерактивни, со конкретни вежби и задачи за учесниците, го задржаа вниманието на земјоделците кои активно се вклучија во целиот концепт осмислен од предавачот. Ова за нив претставуваше едно интересно искуство и можност за нови знаење кои ќе можат практично да ги искористат во секојдневната работа во земјоделието. Наградата за нивниот вложен труд следуваше на крајот во вид на Сертификат за учество на дводневната обука.

Галеријата со фотографии од вториот ден од обуките можете да ја погледнете веднаш под текстот.

 

 

DSC_0001

DSC_0004

DSC_0006

DSC_0011

DSC_0012

DSC_0016

DSC_0018

DSC_0020

DSC_0024

DSC_0028

DSC_0033

DSC_0037

DSC_0040

DSC_0044

DSC_0053

DSC_0061

DSC_0062

DSC_0069

DSC_0071

DSC_0072

DSC_0085

DSC_0092

DSC_0094

DSC_0095

DSC_0096

DSC_0097

DSC_0098

DSC_0099

DSC_0100

DSC_0101

DSC_0102

DSC_0103

DSC_0104

 

DSC_0105

DSC_0106

DSC_0107

DSC_0108

 

Leave a Reply