Во тек е пријавувањето за субвенции за пчеларите

Во тек е поднесување на барања за финансиска поддршка на пчеларите. Периодот за поднесување е од 1-ви до 30-ти Мај во подрачните единици на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

За да се изврши ова пријавување потребно е во министерството да се поднесе потврда од надлежната ветеринарна станица за број на презимени пчелни семејства, а врз основа на потврдата во министерството се изготвува формулар за пријавување.

Leave a Reply