Претседател

Љупче Станковски - Претседателот на ЗЗ Агро Фаланга

Љупче Станковски – Претседателот на ЗЗ Агро Фаланга


Претседателот на ЗЗ Агро Фаланга, Љупче Станковски е роден 1965 година во Велес каде и се школуваше. Тој е професионален пчелар веќе 10 години (се занимава со пчеларство вкупно 18 години), а подлабоко во проблематиката на земјоделието има навлезено прво како член на Управниот одбор на Федерација на фармерите на РМ (2 години) а потоа и како Потпретседател. На функцијата Потпретседател е од 2014 до 2015 година. Исто така тој е актуелен член на Одборот за доверба и соработка со јавноста при УКИМ Земјоделски институт – Скопје. Својата идеја и визија за развојот на земјоделието во РМ решава да ја оствари преку здружение чие формирање заедно со уште четворица други ентузијасти го иницира на почетокот на 2015 година. Така се формира Здружението за земјоделци Агро Фаланга кое за кратко време од своето постоење се етаблираше на агро сцената во РМ.


 

Leave a Reply