ориз Прочитај повеќе

Агроспектар со емисија за оризот снимена во соработка со ЗЗ Агро Фаланга

Здружението за земјоделци Агро Фаланга продолжува со соработката со К1 телевизија. Во рамките на земјоделската емисија Агроспектар беше снимен прилог за подготовките за сеидба на ориз. Прилогот беше снимен на земјоделските површини на нашиот член Дане Андоновски. Претседателот на здружението, Љупче Станковски, зборуваше за цената на оризот и за перспективите на оваа култура. За повеќе информации […]

Љупче Станковски - Претседател на ЗЗ Агро Фаланга Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга во Аграр на МРТ и Агроспектар на К1

На 10 Април 2016 година (недела) во 13:30 на Македонската Радио Телевизија во емисијата за земјоделие Аграр ќе се прикаже првиот дел од прилогот за лумбрикултура. Снимањето се изврши на фармите на нашите членови Ацо Павловски и Ивица Митрушов од Св.Николе. За значењето на лумбрикултурата зборуваше и нашиот соработник од Факултетот за земјоделски науки и […]

Брошура за мерки за сузбивање на економски значајни штетни организми на пченицата и јачменот Прочитај повеќе

Брошура за мерки за сузбивање на економски значајни штетни организми на пченицата и јачменот

По објавувањето на првата брошура од проектот Градење на капацитетите на надлежните органи за безбедност на храната, ветеринарна и фитосанитарна политика, а која се однесуваше на детектирањето на болестите и штетниците на пченицата и јачменот, овојпат ви ја приложуваме брошурата која е додаток на првата и се осврнува на мерките за сузбивање на економски значајни штетни организми […]

Брошура за болести и штетници на пченицата и јачменот Прочитај повеќе

Брошура за болести и штетници на пченицата и јачменот

Како резултат на активното учество на ЗЗ Агро Фаланга во проектот Градење на капацитетите на надлежните органи за безбедност на храната, ветеринарна и фитосанитарна политика кој е реализиран со поддршка на ИПА и ТАИБ 2009, а со цел поголема достапност до земјоделците и сите заинтересирани, во периодот што следи на нашиот веб сајт ќе ви ги презентираме брошурите кои […]

Болести и штетници на пченицата и јачменот – предавање во Куманово Прочитај повеќе

Болести и штетници на пченицата и јачменот – предавање во Куманово

На 24.04.2015 година во рамките на Проектот Градење на капацитетите на надлежните органи за безбедност на храната, ветеринарна и фитосанитарна политика се одржа уште едно предавање на тема Болести и штетници на пченицата и јачменот и Мерки за сузбивање на економски значајни штетни организми на пченицата и јачменот. Овој Проект се реализира со поддршка на ИПА И ТАИБ 2009, а ова […]

Карантински штетни огранизми на коскестото овошје Прочитај повеќе

Распоред на информативни кампањи за заштита на растенијата

  Во рамките на Проектот финансиран од Ипа и Таиб 2009 насловен како Градење на капацитетите на надлежните органи за безбедност на храната, ветеринарна и фитосанитарна политика ќе се одржат 7 регионални кампањи на тема :  Информативни кампањи за интегрирана заштита на растенијата како составен дел од добрата земјоделска пракса – имплементација и официјални контроли. За време на […]