dsci2080 Прочитај повеќе

Ново практично предавање на Љупче Станковски на селидбениот пчеларник во с. Требениште

Отворена покана до сите пчелари од охридскиот, струшкиот и дебарскиот регион за учество на предавање од областа на пчеларството. На 5-ти Август со почеток од 09:00 часот, професионалниот пчелар Љупче Станковски ќе одржи практично предавање на селидбениот пчеларник во с. Требениште. Предавањето ќе биде практичен приказ на теоретските предавања кои Станковски ги одржи во повеќе […]

DSC_0080 Прочитај повеќе

Љупче Станковски ќе гостува во Македонска Каменица со предавање на тема „Согледување на недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”

Љупче Станковски, професионален пчелар и претседател на „ЗЗ Агро Фаланга”, ќе гостува со предавање во Македонска Каменица. Предавањето ќе се одржи на 01.02.2018 година (четврток) со почеток од 17:00 часот во општинската сала. Предавањето е на тема „Согледување на недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”. Предавањето воедно претставува можност и за воспоставување соработка […]

DSC_0080 Прочитај повеќе

На покана од ПЗ Матица, Љупче Станковски ќе гостува со предавање во Скопје

На покана од „ПЗ Матица”, Љупче Станковски ќе го одржи своето прво предавање во Скопје на тема „Функционален систем на работа и современа технологија во модерното пчеларење”. Предавањето ќе се одржи на 22-ри Декември (петок) 2017 г. со почеток во 17:00 часот во просториите на Стопанска комора на Македонија.

DSC_0004 Прочитај повеќе

Прво предавање на Љупче Станковски во Делчево на тема „Функционален систем на работа и современа технологија во модерното пчеларење”

На покана од претседателот на пчеларското здружение „Пијанечка пчела 2″ од Делчево, Јованчо Медарски, професионалниот пчелар Љупче Станковски за првпат ќе гостува со предавање во овој град. Предавањето кое ќе биде на тема „Функционален систем на работа и современа технологија во модерното пчеларење”, ќе се одржи на 20-ти Декември (среда) 2017 година со почеток во 17:00 […]

DSC_0061 Прочитај повеќе

Ново предавање на Љупче Станковски во Свети Николе на тема „Недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”

На 15-ти Декември (петок) со почеток од 17:00 часот, во просториите на општинската сала во Свети Николе, Љупче Станковски ќе одржи предавање на тема „Недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”. По минатогодишното гостување, ова е втора дружба на Станковски со светиниколските пчелари. Темата која овојпат ќе ја предава е актуелна поради се полошите временски […]

???????????????????????????????????? Прочитај повеќе

Љупче Станковски ќе гостува во Прилеп со предавање на тема „Недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”

На 13-ти Декември 2017 година со почеток од 18:00 часот во просториите на прилепското Пчеларско здружение „Братство” од Прилеп, Љупче Станковски ќе одржи предавање на тема „Недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”. По двете минатогодишни предавања кои Станковски ги одржа во Прилеп и потпишаниот Меморандум за соработка помеѓу „ЗЗ Агро Фаланга” и прилепското […]

dsc_0094 Прочитај повеќе

Охридските пчелари беа домаќини на првото предавање на Љупче Станковски за оваа сезона

На 1-ви Декември (петок), во општинската сала во Охрид со почеток од 19:00 часот, Љупче Станковски одржа три ипол часовно предавање на тема „Согледување на недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”. На предавањето освен охридски пчелари, присуствуваа и пчелари од Струга и струшко. Станковски во оваа тема го има сублимирано своето 20 годишно […]

DSC_0056 Прочитај повеќе

Љупче Станковски ќе одржи предавање во Охрид на тема: „Согледување на недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”

На 1-ви Декември во општинската сала во Охрид со почеток од 19:00 часот, Љупче Станковски, професионален пчелар и претседател на ЗЗ Агро Фаланга ќе одржи предавање на тема: „Согледување на недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”. Ова е прво предавање за оваа година и е дел од серијата предавања кои Станковски бесплатно ги […]

DSC_0008 Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа предавање пред пчеларите во Кавадарци на тема Систем на работа со пчелни семејства

На 22 Март 2017 година со почеток од 16:00 часот во општинската сала во Кавадарци, професионалниот пчелар Љупче Станковски го одржа своето второ предавае. Предавањето беше на тема „Систем на работа со пчелни семејства“. Пред присутните пчелари, Станковски систематски ги објасни сите активности во пчеларникот во текот на една пчеларска година. Тој пластично и со […]