13654269_1111360332263831_7720122115727834357_n Прочитај повеќе

Понуда за погачи за зимска прихрана на пчелни семејства

Агро Фаланга како дел од своите активности предвидени со Програмата за работа за 2018 година, продолжува со набавки на опрема, препарати, храна и друго што е потребно за членовите на здружението. За пчеларскиот сектор на здружението, и здруженијата соработници, компанијата „Фидби Комерц Дооел Охрид” ја даде следната понуда за погачи за прихрана на пчелни семејства […]

13654269_1111360332263831_7720122115727834357_n Прочитај повеќе

Понуда на обични пити за зимска прихрана на пчелни семејства од компанијата Фид Би

Поради исклучително лошата година и зголемената потреба од храна во зимскиот период кај пчелните семејства, компанијата Фид Би со нова понуда за пчеларскиот сектор на ЗЗ Агро Фаланга. Обични гликозно-фруктозни пити (без фид би во нив) по цена од 58,оо мкд за 1кг или пак за поголема количина спакувана во вреќа по цена од 50,оо мкд по […]

23432946_10203826189051187_1671502903_o Прочитај повеќе

Понуда на пити за зимска прихрана на пчелни семејства

ЗЗ Агро Фаланга обезбеди уште една понуда на грчки пити за зимска прихрана на пчелни семејства. Обична пита од 1 кг. по цена од 70,oo мкд Пита збогатена со витамини – 1 кг. по цена од 75,oo МКД. Сите заинтересирани членови да се јават на 076 28 11 88

dsci2233 Прочитај повеќе

Прва можност за користење на течна прихрана во зимскиот период кај пчелните семејства

За време на првиот зимски преглед (обично крајот на јануари или почетокот на февруари) кога времето е тивко и температурата надминува десетина степени, се врши проверка за изгубени матици во семејствата и нивно спојување. Од тој момент се започнува со водење на дневник за состојбата на пчелните семејства. Воедно се врши и проверка за количините […]

Проф. д-р Гоце Костоски - микробиолог Прочитај повеќе

Вчеравечер за првпат пред велешките пчелари, Проф. д-р Гоце Костоски со предавање за зимска прихрана на пчелите

„Секој пчелар си е стручен во својот пчеларник и треба да знае да ја оцени ситуацијата во пчеларникот“ – вели професорот Гоце Костоски На вчерашното предавање (18 Ноември 2016) кое се одржа со почеток од 18:00 часот во општинската сала во Велес, за првпат пред велешките пчелари предавање одржа Проф. д-р Гоце Костоски- микробиолог. Предавањето […]

dsci2124 Прочитај повеќе

Професор доктор Гоце Костоски ќе одржи предавање пред велешките пчелари на тема: Значењето на зимската прихрана кај пчелите и нивниот пролетен развој

Велешките пчелари ќе имаат можност да се едуцираат за значењето на зимската прихрана кај пчелите и нивниот пролетен развој. На 18 Ноември 2016 (петок) со почеток во 18:00 часот во општинската сала во Велес, предавање ќе одржи Проф. д-р Гоце Костоски, микробиолог. Негова специјалност е биологија на пчелите и нивната патологија. Предавањето е на тема: „Значењето […]

dsc_0045 Прочитај повеќе

Охридските пчелари повторно се едуцираат

Охридските пчелари ја користат секоја можност за едукација во областа на пчеларството. Така со бројните предавања што ги организира тамошното пчеларско здружение„Охрид“, тие се во тек со сите новости во оваа област. Следното предавање кое го организира претседателот на здружението Тони Јосифоски е на тема „Прихрана на пчелните семејства во зимскиот период“, а гостин предавач […]