???????????????????????????????????? Прочитај повеќе

Во Кавадарци се одржа дводневна финансиска обука за земјоделци

На 28-ми и 29-ти Март 2017 година, во хотелот Фени во Кавадарци се одржа дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието. Обуките се дел од проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ кој е финансиран од УСАИД а го спроведува „Македонската развојна фондација за претпријатија“ (МРФП). Главната цел на проектот е подобрување на пристапот до финансии особено до […]

DSC_0011 Прочитај повеќе

Во Прилеп на 21 и 22 Март ќе се одржи обука за финансиско знаење во земјоделието

ЗЗ Агро Фаланга како партнер на МРФП организира бесплатни обуки за финансиско знаење во земјоделието кој се дел од проектот на УСАИД „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ . Обуките се дводневни и ќе се одржат на 21 и 22 Март 2017 год. во хотел Кристал Палас во Прилеп со почеток од 09:30 часот. На крајот од обуките на присутните им се […]

DSC_0061 Прочитај повеќе

Во Охрид успешно се одржа дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието

На 14-ти и 15-ти Март 2017 година, во хотелот Ривиера во Охрид се одржа дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието. Обуките се дел од проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ кој е финансиран од УСАИД а го спроведува „Македонската развојна фондација за претпријатија“ (МРФП). Главната цел на проектот е подобрување на пристапот до финансии […]

DSC_0028 Прочитај повеќе

Во Охрид на 14 и 15 Март 2017 година ќе се одржат обуки за финансиско знаење во земјоделието

ЗЗ Агро Фаланга како партнер на МРФП организира бесплатни обуки за финансиско знаење во земјоделието кој се дел од проектот на УСАИД „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ . Обуките се дводневни и ќе се одржат на 14 и 15 Март 2017 год. во хотел Ривиера во Охрид со почеток од 09:30 часот. На крајот од обуките на присутните […]

DSC_0063 Прочитај повеќе

Во Велес се одржа првата обука за финансиско знаење во земјоделието

Денес, 06 Март 2017 година, во хотелот Гарденија во Велес, се одржа првата обука од 5-те предвидени обуки (по градови) за финансиско знаење во земјоделието. Обуките се дел од проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ кој е финансиран од УСАИД а го спроведува „Македонската развојна фондација за претпријатија“ (МРФП). Главната цел на проектот е подобрување […]

DSC_0004 Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга стана партнер на МРФП во проектот Инклузија и иновација во микрофинансирањето

На 14 Февруари 2017 година, „Здружението за земјоделци Агро Фаланга“ со „Македонската развојна фондација за претпријатија“ потпиша Договор за организација на обуки за финансиско знаење. Обуките се дел од Проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“, а Договорот се склучи по изразениот интерес на здружението на објавениот Повик за изразување на интерес од страна на МРФП. […]