gallery-cows1 Прочитај повеќе

Средба со група сточари од велешкиот регион во селото Отовица

Здружението за земјоделци Агро Фаланга оствари средба со група сточари од  велешкото регион во селото Отовица. Претседателот на здружението, Љупче Станковски на 20 Април 2016 се сретна со група сточари од ова село. Тие разговараа за проблемите со кои се соочуваат сточарите, а најмногу за проблемот со откупот на млекото, односно ниските откупни цени и доцнењето […]

Пчелен сандак Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга во Агроспектар на К1 телевизија

Здружението за земјоделци Агро Фаланга оствари соработка со К1 телевизија. Емисијата Агроспектар што се емитува во рамките на К1 телевизија секоја недела во 13:00 часот и ЗЗ Агро Фаланга отпочнаа со снимањето на серијата од емисии насловени како Пчеларски календар. Идејата е во емисијата да се прикажат месечните активности на пчеларникот. Емисијата ќе се снима […]

Состанок на одгледувачи на лумбрикултура Прочитај повеќе

Се одржа состанок на одгледувачи на лумбрикултура во Скопје

На 17 Март 2016 година, по иницијатива на Здружението за земјоделци Агро Фаланга, се одржа состанок на одгледувачи на лумбрикултура. Присутните на состанокот имаа можност да се сретнат со Проф. д-р Бојан Поповски кој е член на потсекторот за лумбрикултура при здружението, а воедно и член на Комисијата за изработка на Програмата за дејствување на потсекторот за […]

Проф. д-р Бојан Поповски Прочитај повеќе

Професор д-р Бојан Поповски нов соработник на ЗЗ Агро Фаланга и член на потсекторот за лумбрикултура

Здружението за земјоделци Агро Фаланга во насока на ширење на својата соработка со државните институции, факултетите и стручни лица од разни области, од 07 Март 2016 година за свој соработник го има Проф. д-р Бојан Поповски од Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје. Професорот Поповски од страна на здружението е назначен за член на потсекторот за лумбрикултура, […]

Ивица Митрушов - тим лидер на потсекторот за лумбрикултура Прочитај повеќе

Заклучоци од состанокот на Комисијата формирана од потсекторот за лумбрикултура одржан на 03 Март 2016 година

На 03 Март 2016 година (вчера), се одржа првиот состанок на Комисијата за изработка на Програмата за дејствување на потсекторот за лумбрикултура на Здружението за земјоделци Агро Фаланга. На состанокот кој се одржа преку скајп врска беа присутни Претседателот на Здружението, Љупче Станковски, тим лидерот на потсекторот, Ивица Митрушов и Ацо Павловски и Фросина Трајковска, […]

vermicompost-1450529 Прочитај повеќе

Соопштение: Најава за состанок на Комисијата за изработка на Програмата за делување на потсекторската група за лумбрикултура

Комисијата која беше формирана на 27 Февруари 2016 година во рамките на Потсекторот за лумбрикултура на ЗЗ Агро Фаланга, а чија задача е изготвување на Програма за делување на потсекторот, ќе се состане на 03 Март 2016 година. Ова ќе биде прв состанок на Комисијата во следниот состав: Тим лидер- Ивица Митрушов, Љупче Станковски – […]

Ивица Митрушов - тим лидер на потсекторот за лумбрикултура Прочитај повеќе

Заклучоци од состанокот на потсекторот за лумбрикултура

На 27.02.2016 година (сабота) во 18:00 часот во просториите на месната заедница Алексо Демниевски -Бауман во Велес, се состанаа група на одгледувачи на калифорниски црви. Состанокот  беше од отворен тип, па така на поканата освен членовите на ЗЗ Агро Фаланга се одзваа и други фармери од оваа дејност. На состанокот беа присутни фармери од Скопје, […]