dsci2101 Прочитај повеќе

Љупче Станковски ќе одржи предавање во Охрид на тема ,,Интензивирање на пролетен развој кај пчелните семејства”

На 12-ти Февруари (вторник) 2019 г. во општинската сала во Охрид со почеток од 17:00 часот, предавање ќе одржи професионалниот пчелар Љупче Станковски. Предавањето ќе се одржи на тема: ,,Интензивирање на пролетен развој кај пчелните семејства”. Со ова предавање се продолжува соработката на ,,ЗЗ Агро Фаланга” со пчеларското здружение ,,Охрид” од Охрид. Соработката се темели и […]

Љупче Станковски - Претседател на ЗЗ Агро Фаланга Прочитај повеќе

Љупче Станковски утре ќе го одржи своето второ предавање во Кавадарци на тема Систем на работа со пчелни семејства

На 22-ри Март 2017 година (среда) со почеток од 16:00 часот во општинската сала во Кавадарци, професионалниот пчелар Љупче Станковски ќе одржи предавање на тема „Систем на работа со пчелни семејства“. Ова е второ гостување на Станковски во Кавадарци, на покана од кавадаречкото пчеларско здружение. Предавањето е дел од бесплатните предавања кој тој ги одржува овој […]

???????????????????????????????????? Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа предавање пред пчеларите во Битола на тема Функционален систем на работа и современа технологија во модерното пчеларење

На 17 Март 2017 со почеток од 16:30 часот во Младинскиот културен центар во Битола, професионалниот пчелар Љупче Станковски одржа предавање на тема „Функционален систем на работа и современа технологија во модерното пчеларење“. На покана од младите пчелари кои ентузијастички се повеќе и повеќе се одлучуваат да се занимаваат со пчеларење, а со желба за […]

17349129_10154563183897736_2074195011_o Прочитај повеќе

Битолските пчелари се организираат за првото предавање во Битола на професионалниот пчелар Љупче Станковски

На 17 Март 2017 год. (петок), со почеток од 16:30 часот во Младинскиот културен центар во Битола, Љупче Станковски, професионален пчелар и претседател на „ЗЗ Агро ФАланга“ ќе одржи предавање на тема „Функционален систем на работа и современа технологија во модерното пчеларење“. Иницијативата за ова предавање произлезе од желбата за напредок и нови знаења на […]

DSC_0061 Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа предавање пред пчеларите во Свети Николе на тема Функционален систем на работа и современа технологија во модерното пчеларење

На 12 Март 2017 година со почеток од 17:00 часот, Љупче Станковски, професионален пчелар и Претседател на „ЗЗ Агро Фаланга“, одржа предавање во општинската сала во Свети Николе. Предавањето беше на тема: „Функционален систем на работа и современа технологија во модерното пчеларење“. Светиниколското здружение, „Овчеполско сонце“ се покажа како одличен домаќин кој ги организира своите пчелари и […]

Љупче Станковски - Претседател на ЗЗ Агро Фаланга Прочитај повеќе

Љупче Станковски утре ќе одржи предавање во Свети Николе на тема Функционален систем на работа и современа технологија во модерното пчеларење.

Во сабота на 11 Март 2017 год. со почеток од 17 часот, Љупче Станковски, ќе одржи предавање во општинската сала во Свети Николе. Предавањето ќе биде на тема: Функционален систем на работа и современа технологија во модерното пчеларење. Предавањето е дел од серијата предавања кои Станковски ги одржува овој период во повеќе градови низ РМ. […]

DSC_0008 Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа предавање во Кавадарци на тема „Функционален систем на работа и современа технологија во модерното пчеларење“

На 27-ми Јануари 2017 со почеток од 18:00 часот во општинската сала во Кавадарци, претседателот на „Агро Фаланга“ Љупче Станковски одржа предавање пред тамошните пчелари. Ова предавање е дел од серијата бесплатни предавања кои Станковски со голем ентузијазам ги одржува во повеќе градови во нашата држава. Овојпат своето долгогодишно искуство (преку 20 години) во пчеларењето […]

???????????????????????????????????? Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа второ предавање во Прилеп на тема: Систем на работа со пчелни семејства

На 23-ти Јануари 2017 година, Љупче Станковски го одржа второто од серијата предавања предвидени за прилепските пчелари. Тој повторно беше гостин на пчеларското здружение „Братство“ од Прилеп. Ова предавање беше насловено „Систем на работа со пчелни семејства“. Додека првото предавање, кое се одржа во Декември 2016 год. во фокусот ја имаше опремата за пчеларење со […]

???????????????????????????????????? Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа предавање пред прилепските пчелари

Гостопримливи и љубезни, продолжувајќи ја традицијата со организирање предавања за своите членови, прилепското здружение на пчелари „Братство“, на 26 Декември 2016 го пречека Љупче Станковски, последниот гостин-предавач за 2016 година. Предавањето насловено како „Функционален систем на работа и современа технологија во модерното пчеларење“ предизвика голем интерес и бројни прашања од присутните пчелари. Тие беа заинтересирани […]

Проф. д-р Гоце Костоски - микробиолог Прочитај повеќе

Вчеравечер за првпат пред велешките пчелари, Проф. д-р Гоце Костоски со предавање за зимска прихрана на пчелите

„Секој пчелар си е стручен во својот пчеларник и треба да знае да ја оцени ситуацијата во пчеларникот“ – вели професорот Гоце Костоски На вчерашното предавање (18 Ноември 2016) кое се одржа со почеток од 18:00 часот во општинската сала во Велес, за првпат пред велешките пчелари предавање одржа Проф. д-р Гоце Костоски- микробиолог. Предавањето […]