dsc_0094 Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа предавање во Охрид на тема Технологија на Фарар системот и методологија на негова работа

На 20 Октомври 2016 година со почеток во 18:00 часот во општинската сала во Охрид, професионалниот пчелар Љупче Станковски одржа предавање на тема „Технологија на Фарар системот и методологија на негова работа“. Во полната сала беа присутни пчелари од пчеларското здружение „Охрид“ од Охрид кое воедно беше и домаќин на предавањето и пчелари од пчеларското здружение „Пчела“ […]

Сандак со пчели Прочитај повеќе

Агро Фаланга во Агроспектар на К1 телевизија- емисија од областа на пчеларството

Продолжува соработката на ЗЗ Агро Фаланга со К1 телевизија. Снимена е нова емисија со Агроспектар од областа на пчеларството. Емисијата е на тема преселба на пчели. Погледнете ја емисијата во видеото подолу.  

ориз Прочитај повеќе

Агроспектар со емисија за оризот снимена во соработка со ЗЗ Агро Фаланга

Здружението за земјоделци Агро Фаланга продолжува со соработката со К1 телевизија. Во рамките на земјоделската емисија Агроспектар беше снимен прилог за подготовките за сеидба на ориз. Прилогот беше снимен на земјоделските површини на нашиот член Дане Андоновски. Претседателот на здружението, Љупче Станковски, зборуваше за цената на оризот и за перспективите на оваа култура. За повеќе информации […]

DSCI0358 Прочитај повеќе

Агроспектар со Љупче Станковски во првиот пчеларски календар

Здружението за земјоделци Агро Фаланга отпочна со соработка со регионалната К1 телевизија. Идејата да се сними пчеларски календар за различните  активности на пчеларникот кои се извршуваат секој месец веќе почна да се реализира. Првата емисија беше снимена на пчеларникот на Љупче Станковски и веќе се прикажа во рамките на емисијата Агроспектар. Погледнете ја емисијата!

Ивица Митрушов - тим лидер на потсекторот за лумбрикултура Прочитај повеќе

Заклучоци од состанокот на потсекторот за лумбрикултура

На 27.02.2016 година (сабота) во 18:00 часот во просториите на месната заедница Алексо Демниевски -Бауман во Велес, се состанаа група на одгледувачи на калифорниски црви. Состанокот  беше од отворен тип, па така на поканата освен членовите на ЗЗ Агро Фаланга се одзваа и други фармери од оваа дејност. На состанокот беа присутни фармери од Скопје, […]

Срдечно ракување за што поуспешна соработка Прочитај повеќе

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Здружението за земјоделци Агро Фаланга и УКИМ Земјоделски Институт

ЗЗ Агро Фаланга во своето краткотрајно постоење ги интензивира своите активности и освен што ја шири мрежата на членови, исто така подеднакво води грижа и за остварување на соработка со државните институции и невладиниот сектор. Во склоп на овие активности, на 18-ти Ноември 2015 година Здружението потпиша Меморандум за научно-едукативна и опитна соработка со УКИМ Земјоделски […]