DSC_9042 Прочитај повеќе

Заклучоци од средбата на сточарите одржана во Велес

Во организација на Здружението за земјоделци „Агро Фаланга“, денес со почеток од 12:00 часот во хотелот Гардениа во Велес се одржа средба на група сточари. Присутните сточари беа претставници од повеќе градови во Македонија. Меѓу присутните беа сточари од велешко, прилепско, битолско и кавадаречко. Состанокот го водеше претседателот на здружението, Љупче Станковски. На состанокот на сточарите им […]

ovci Прочитај повеќе

Состанок на сточари во организација на ЗЗ Агро Фаланга

На 28 Април 2017 (петок), со почеток од 12:00 часот во хотел Гардениа во Велес, ќе се одржи состанок на сточари од цела Македонија. На барање од сточари од прилепско, Здружението за земјоделци „Агро Фаланга“ од Велес, ги организира сточарите од цела Македонија за заедничка средба, со цел разрешување на постоечките проблеми. На средбата најавија […]

Состанок на одгледувачи на лумбрикултура Прочитај повеќе

Се одржа состанок на одгледувачи на лумбрикултура во Скопје

На 17 Март 2016 година, по иницијатива на Здружението за земјоделци Агро Фаланга, се одржа состанок на одгледувачи на лумбрикултура. Присутните на состанокот имаа можност да се сретнат со Проф. д-р Бојан Поповски кој е член на потсекторот за лумбрикултура при здружението, а воедно и член на Комисијата за изработка на Програмата за дејствување на потсекторот за […]

vermicompost-1450529 Прочитај повеќе

Соопштение: Најава за состанок на Комисијата за изработка на Програмата за делување на потсекторската група за лумбрикултура

Комисијата која беше формирана на 27 Февруари 2016 година во рамките на Потсекторот за лумбрикултура на ЗЗ Агро Фаланга, а чија задача е изготвување на Програма за делување на потсекторот, ќе се состане на 03 Март 2016 година. Ова ќе биде прв состанок на Комисијата во следниот состав: Тим лидер- Ивица Митрушов, Љупче Станковски – […]

Ивица Митрушов - тим лидер на потсекторот за лумбрикултура Прочитај повеќе

Заклучоци од состанокот на потсекторот за лумбрикултура

На 27.02.2016 година (сабота) во 18:00 часот во просториите на месната заедница Алексо Демниевски -Бауман во Велес, се состанаа група на одгледувачи на калифорниски црви. Состанокот  беше од отворен тип, па така на поканата освен членовите на ЗЗ Агро Фаланга се одзваа и други фармери од оваа дејност. На состанокот беа присутни фармери од Скопје, […]

vermicompost-1450529 Прочитај повеќе

Покана за отворен состанок на одгледувачи на калифорниски црви – лумбрикултура

Здружението на земјоделци Агро Фаланга упатува отворена покана за состанок до сите одгледувачи на калифорниски црви (лумбрикултура). Состанокот е од отворен карактер и добредојден е секој, како членовите на здружението така и останатите кои  се бават со оваа дејност. Состанокот ќе се одржи на 27.02.2016 (сабота) во просториите на месната заедница Алексо Демниевски- Бауман во […]