Пчеларското здружение Братство од Прилеп при набавка на опрема ги користи бенефитите од потпишаниот Меморандум за соработка

Пчеларското здружение „Братство“ од Прилеп, согласно Меморандумот за соработка што го потпиша со „Агро Фаланга“ на 26-ти Јануари 2017 година ја посети компанијата „Пчелни пат“ од Неготино. Делегацијата од четворица пчелари од здружението имаа можност да разгледаат најразлична пчеларска опрема и истата да ја набават со попуст од 10%. Овој попуст им го обезбедува „Агро Фаланга“ како здружение кое се залага за меѓусебна помош и взаемна соработка и обезбедува услуги и опрема за земјоделците по повластени цени.

16179769_10155068872581155_4559555347141211256_o

16402464_10155068880491155_8594084599458013632_o

16402476_10155068876651155_263612264511422479_o

16179481_10155068879311155_6758640403423063980_o

Претставниците од прилепското пчеларско здружение за потребите на своите членови набавија внатрешни хранилки по намалена цена од 54,00 МКД по парче. Хранилките беа поделени во просториите на нивното здружение, во рамките на одржување на една од редовните средби на здружението.

16463271_10155074098271155_5902377188293938913_o

16299910_10155074098346155_8696131321515160752_o

 

Leave a Reply