Туторијал за ефикасен начин на центрифугирање на мед кој придонесува за заштита на рамките од кршење

Во овој туторијал е прикажан начин на центрифугирање на мед кој придонесува за заштита на рамките од кршење. Самиот начин на кој е изработена центрифугата не дозволува кршење на рамките, а со тоа овозможува и нивна повторна употреба во следната сезона. На овој начин се продолжува векот на траењето на рамките, а пчелите немаат дополнителна работа во поправање на рамките при следната употреба.

 

Leave a Reply