Туторијал за проширување на сандак со втор спрат

Во овој туторијал долгогодишниот мајстор во пчеларење Љупче Станковски, покажува како се проширува сандак на втор спрат и притоа кои правила треба да се запазат за да не дојде до нарушување на топлотниот систем на сандакот. Начинот на кој се проширува сандакот со втор спрат го оптимизира функционирањето на сандакот, а и на самите пчели од повеќе аспекти. За подетални информации погледнете го видеото.

Leave a Reply