Болести и штетници на пченицата и јачменот – предавање во Куманово Прочитај повеќе

Болести и штетници на пченицата и јачменот – предавање во Куманово

На 24.04.2015 година во рамките на Проектот Градење на капацитетите на надлежните органи за безбедност на храната, ветеринарна и фитосанитарна политика се одржа уште едно предавање на тема Болести и штетници на пченицата и јачменот и Мерки за сузбивање на економски значајни штетни организми на пченицата и јачменот. Овој Проект се реализира со поддршка на ИПА И ТАИБ 2009, а ова […]

Пчелари - Благовец 07 Април 2015 црква Св.Спас, Велес Прочитај повеќе

Прослава на Благовец, денот на пчеларите

На 07 Април 2015 година по повод денот на пчеларите, во црквата Св.Спас во Велес се одржа традиционална прослава на пчеларите. Прославата беше во организација на Здружението на земјоделци Агро Фаланга. Оваа година кумови на настанот беа Претседателот на здружението Љупче Станковски и Потпретседателот Тони Дуков. Прославата започна со пеење на свештени лица кои го […]

Ревизија на НСБРАП Прочитај повеќе

Одржана јавна расправа за Извештајот за стратегиска оцена на животната средина

На 07 Април 2015 со почеток во 12:00 часот во хотел Порта во нас. Аеродром се одржа јавна расправа каде беше презентиран Извештајот за стратегиска оцена на животната средина од реализација на Националната стратегија за биолошка разновидност со акциски план (НСБРАП) за период од 2020 година со визија до 2050. Извештајот е дел од Проектот […]

Карантински штетни огранизми на коскестото овошје Прочитај повеќе

Распоред на информативни кампањи за заштита на растенијата

  Во рамките на Проектот финансиран од Ипа и Таиб 2009 насловен како Градење на капацитетите на надлежните органи за безбедност на храната, ветеринарна и фитосанитарна политика ќе се одржат 7 регионални кампањи на тема :  Информативни кампањи за интегрирана заштита на растенијата како составен дел од добрата земјоделска пракса – имплементација и официјални контроли. За време на […]