16463271_10155074098271155_5902377188293938913_o Прочитај повеќе

Пчеларското здружение Братство од Прилеп при набавка на опрема ги користи бенефитите од потпишаниот Меморандум за соработка

Пчеларското здружение „Братство“ од Прилеп, согласно Меморандумот за соработка што го потпиша со „Агро Фаланга“ на 26-ти Јануари 2017 година ја посети компанијата „Пчелни пат“ од Неготино. Делегацијата од четворица пчелари од здружението имаа можност да разгледаат најразлична пчеларска опрема и истата да ја набават со попуст од 10%. Овој попуст им го обезбедува „Агро Фаланга“ како […]

DSC_0008 Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа предавање во Кавадарци на тема „Функционален систем на работа и современа технологија во модерното пчеларење“

На 27-ми Јануари 2017 со почеток од 18:00 часот во општинската сала во Кавадарци, претседателот на „Агро Фаланга“ Љупче Станковски одржа предавање пред тамошните пчелари. Ова предавање е дел од серијата бесплатни предавања кои Станковски со голем ентузијазам ги одржува во повеќе градови во нашата држава. Овојпат своето долгогодишно искуство (преку 20 години) во пчеларењето […]

???????????????????????????????????? Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа второ предавање во Прилеп на тема: Систем на работа со пчелни семејства

На 23-ти Јануари 2017 година, Љупче Станковски го одржа второто од серијата предавања предвидени за прилепските пчелари. Тој повторно беше гостин на пчеларското здружение „Братство“ од Прилеп. Ова предавање беше насловено „Систем на работа со пчелни семејства“. Додека првото предавање, кое се одржа во Декември 2016 год. во фокусот ја имаше опремата за пчеларење со […]

227897_205435186161229_1987018_n Прочитај повеќе

Понуда за набавка на храна за пчели

Здружението за земјоделци Агро Фаланга, за потребите на членовите и пчеларските здруженија со кои соработува, прибира понуди за храна за пчелни семејства и пчеларска опрема. За организирани набавки опремата е со одреден попуст. Компанијата Shime’s од Битола го нуди следниот асортиман: Храна за пчели, Booster, готова за употреба во вид на погачи, идеална за сите сезони. […]

Љупче Станковски - Претседател на ЗЗ Агро Фаланга Прочитај повеќе

Поларните температури ќе ги поскапат овошјето и зеленчукот

Поларните температури ќе предизвикаат штети кај некои земјоделски посеви, а пред сѐ кај овошките, раноградинарските производи и лозовите насади. Од друга страна, снегот е добредојден за полјоделството и за житните култури, но само ако минусните температури не се задржат подолг период. Според земјоделците, дополнително ќе се утврдува процентот на штети од измрзнување кај земјоделските производи, […]

DSCI1940 Прочитај повеќе

Потребни документи при поднесување на барање за паушално оданочување на земјоделци

Краен рок за поднесување на барање за паушално оданочување на земјоделците за изминатата 2016 година е 31 Јануари 2017 год. Земјоделците заедно со барањето треба да ги поднесат и следниве документи: Копија од лична карта; Имотен лист или договор за закуп или концесија (за оние земјоделци кои имаат приход од земјиште); Потврда од Ветеринарна станица […]

DSCI1940 Прочитај повеќе

ГОДИШНА НАРЕДБА ЗА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНИТЕ ВО 2017 ГОДИНА

  ГОДИШНА НАРЕДБА ЗА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНИТЕ ВО 2017 ГОДИНА Член 1 Спроведување на мерки за здравствена заштита на животните   Согласно одредбите на оваа наредба во 2017 година ќе се спроведуваат следните мерки за заштита на животните од заразни болести: ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ КАЈ СВИЊИТЕ 1.1 Класична чума кај свињите Превентивната вакцинација против класична чума […]

DSCI1940 Прочитај повеќе

ГОДИШНА НАРЕДБА ЗА ИЗВРШУВАЊЕ НА ВЕТЕРИНАРНИТЕ МЕРКИ И КОНТРОЛИ ЗА ЗАШТИТА НА ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ОД КОНТАМИНЕНТИ ИЛИ РЕЗИДУИ КОИ СЕ ПРЕНЕСУВААТ ОД ЖИВОТНИ ИЛИ ПРОИЗВОДИ ОД ЖИВОТИНСКО ПОТЕКЛО ВО 2017 ГОДИНА

  ГОДИШНА НАРЕДБА ЗА ИЗВРШУВАЊЕ НА ВЕТЕРИНАРНИТЕ МЕРКИ И КОНТРОЛИ ЗА ЗАШТИТА НА ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ОД КОНТАМИНЕНТИ ИЛИ РЕЗИДУИ КОИ СЕ ПРЕНЕСУВААТ ОД ЖИВОТНИ ИЛИ ПРОИЗВОДИ ОД ЖИВОТИНСКО ПОТЕКЛО ВО 2017 ГОДИНА Член 1 Општа одредба Со оваа наредба се определуваат ветеринарните мерки и контроли за заштита на јавното здравство од контаминенти или резидуи кои се […]

???????????????????????????????????? Прочитај повеќе

Агро Фаланга и Братство Прилеп потпишаа меморандум за соработка

Здружението за земјоделци Агро Фаланга и пчеларското здружение Братство Прилеп, 2016 година ја заокружија со потпишување на меморандум за соработка. На 26 Декември 2016 во Прилеп, Љупче Станковски, претседател на Агро Фаланга и Дејан Бошкоски, претседател на Братство Прилеп го потпишаа меморандумот за пријателска соработка и взаемна помош. Меморандумот се потпиша во пријателска атмосфера која […]

DSCI1940 Прочитај повеќе

ЗЕМЈОДЕЛЦИ – ПОДНЕСЕТЕ БАРАЊЕ ЗА ПАУШАЛНО ОДАНОЧУВАЊЕ ЗА 2016 ГОДИНА

Доколку приходот од земјоделска дејност во 2016 година не надминува 1.300.000 денари, имате можност данокот на доход да го плаќате паушално. Без разлика дали земјоделието претставува ваша основна дејност или истата ја вршите како дополнително занимање, регистрацијата за паушално оданочување ви овозможува персоналниот данок да го плаќате еднаш во годината и да немате дополнителни трошоци […]