dsci2233 Прочитај повеќе

Прва можност за користење на течна прихрана во зимскиот период кај пчелните семејства

За време на првиот зимски преглед (обично крајот на јануари или почетокот на февруари) кога времето е тивко и температурата надминува десетина степени, се врши проверка за изгубени матици во семејствата и нивно спојување. Од тој момент се започнува со водење на дневник за состојбата на пчелните семејства. Воедно се врши и проверка за количините […]

DSC_0004 Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга стана партнер на МРФП во проектот Инклузија и иновација во микрофинансирањето

На 14 Февруари 2017 година, „Здружението за земјоделци Агро Фаланга“ со „Македонската развојна фондација за претпријатија“ потпиша Договор за организација на обуки за финансиско знаење. Обуките се дел од Проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“, а Договорот се склучи по изразениот интерес на здружението на објавениот Повик за изразување на интерес од страна на МРФП. […]

10351900_1648765325381665_5118886504965217104_n Прочитај повеќе

Известување до членовите на Агро Фаланга и здруженијата – соработници

Ги известуваме членовите на „Агро Фаланга“, како и здруженијата со  кои соработуваме дека поради големиот интерес за набавка на внатрешни хранилки од 1 литар од компанијата за пчеларска опрема „Пчелни пат“ од Неготино, истите се потрошени. Хранилки од овој тип повторно ќе има кон средината на месец Март, за што дополнително ќе ве известиме.