???????????????????????????????????? Прочитај повеќе

Во Кавадарци се одржа дводневна финансиска обука за земјоделци

На 28-ми и 29-ти Март 2017 година, во хотелот Фени во Кавадарци се одржа дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието. Обуките се дел од проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ кој е финансиран од УСАИД а го спроведува „Македонската развојна фондација за претпријатија“ (МРФП). Главната цел на проектот е подобрување на пристапот до финансии особено до […]

DSCI1940 Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга ја одржа Годишната седница на Собранието

На 26-ти Март 2017 година, со почеток од 18:00 часот во месната заедница Алексо Демниевски Бауман, „Здружението за земјоделци Агро Фаланга“ ја одржа втората Годишна седница на Собранието. Претседателот Љупче Станковски ја отвори седницата со добредојде до присутните членови. Тој во неговото обраќање го искажа задоволството што на оваа седница ќе се разгледува една успешно […]

Слика 5 Прочитај повеќе

Во Битола успешно спроведена дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието

На 23-ти и 24-ти Март 2017 година, во хотелот Капри во Битола се одржа дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието. Обуките се дел од проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ кој е финансиран од УСАИД а го спроведува „Македонската развојна фондација за претпријатија“ (МРФП). Главната цел на проектот е подобрување на пристапот до финансии особено до […]

DSC_0008 Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа предавање пред пчеларите во Кавадарци на тема Систем на работа со пчелни семејства

На 22 Март 2017 година со почеток од 16:00 часот во општинската сала во Кавадарци, професионалниот пчелар Љупче Станковски го одржа своето второ предавае. Предавањето беше на тема „Систем на работа со пчелни семејства“. Пред присутните пчелари, Станковски систематски ги објасни сите активности во пчеларникот во текот на една пчеларска година. Тој пластично и со […]

DSC_0067 Прочитај повеќе

Во Кавадарци на 28 и 29 Март ќе се одржи обука за финансиско знаење во земјоделието

ЗЗ Агро Фаланга како партнер на МРФП организира бесплатни обуки за финансиско знаење во земјоделието кои се дел од проектот на УСАИД „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ . Обуките се дводневни и ќе се одржат на 28 и 29 Март 2017 год. во хотел Фени во Кавадарци со почеток од 09:30 часот. На крајот од обуките на присутните им се […]

???????????????????????????????????? Прочитај повеќе

Во Прилеп успешно се одржа дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието

На 21-ви и 22-ри Март 2017 година, во хотелот Кристал Палас во Прилеп се одржа дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието. Обуките се дел од проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ кој е финансиран од УСАИД а го спроведува „Македонската развојна фондација за претпријатија“ (МРФП). Главната цел на проектот е подобрување на пристапот до финансии особено […]

DSCI0440 Прочитај повеќе

Известување до членовите од пчеларскиот сектор: Во недела на 26 Март 2017 организирано ќе се врши менување на восок

Известување до членовите на пчеларскиот сектор на ЗЗ Агро Фаланга за организирано менување на восок. Во недела на 26 Март 2017 година со почеток од 17:00 часот во просториите на месната заедница Алексо Демниевски- Бауман, ќе се врши менување на восок. По завршувањето со оваа активност, од 18:00 часот ќе се одржи Годишна седница на […]

DSC_0057 Прочитај повеќе

Во Битола на 23 и 24 Март ќе се одржи обука за финансиско знаење во земјоделието

ЗЗ Агро Фаланга како партнер на МРФП организира бесплатни обуки за финансиско знаење во земјоделието кои се дел од проектот на УСАИД „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ . Обуките се дводневни и ќе се одржат на 23 и 24 Март 2017 год. во хотел Капри во Битола со почеток од 09:30 часот. На крајот од обуките на присутните им […]

Љупче Станковски - Претседател на ЗЗ Агро Фаланга Прочитај повеќе

Љупче Станковски утре ќе го одржи своето второ предавање во Кавадарци на тема Систем на работа со пчелни семејства

На 22-ри Март 2017 година (среда) со почеток од 16:00 часот во општинската сала во Кавадарци, професионалниот пчелар Љупче Станковски ќе одржи предавање на тема „Систем на работа со пчелни семејства“. Ова е второ гостување на Станковски во Кавадарци, на покана од кавадаречкото пчеларско здружение. Предавањето е дел од бесплатните предавања кој тој ги одржува овој […]

DSCI1940 Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга на 26 Март ќе одржи Годишна седница на Собранието

На 26-ти Март 2017 година (недела), со почеток од 18:00 часот, во месната заедница Алексо Демниевски Бауман, ЗЗ Агро Фаланга ќе ја одржи втората Годишна седница на Собранието. На Седницата ќе се разгледува работата на здружението за 2016 година, остварените цели и програми за минатата година, финансиските резултати и сите активности кои беа спроведени изминатиот период. Воедно […]