DSCI2809 Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга во посета на прилепското село Мало Рувци по повод традиционалното стрижење на овци

Здружението за земјоделци „Агро Фаланга“ го посети прилепското село Мало Рувци. На покана од сточарот од ова село, Зоран Трајчески, претседателот на здружението Љупче Станковски, сточарот Ѓоке Велков од кавадаречкото село Марино и уште неколкумина сточари од прилепско присуствуваа на стрижење на околу 350 овци. Искусниот Велков им се придружи на прилепските сточари во стрижењето, а домаќинот […]