DSC_0056 Прочитај повеќе

Љупче Станковски ќе одржи предавање во Охрид на тема: „Согледување на недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”

На 1-ви Декември во општинската сала во Охрид со почеток од 19:00 часот, Љупче Станковски, професионален пчелар и претседател на ЗЗ Агро Фаланга ќе одржи предавање на тема: „Согледување на недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”. Ова е прво предавање за оваа година и е дел од серијата предавања кои Станковски бесплатно ги […]

13654269_1111360332263831_7720122115727834357_n Прочитај повеќе

Понуда на обични пити за зимска прихрана на пчелни семејства од компанијата Фид Би

Поради исклучително лошата година и зголемената потреба од храна во зимскиот период кај пчелните семејства, компанијата Фид Би со нова понуда за пчеларскиот сектор на ЗЗ Агро Фаланга. Обични гликозно-фруктозни пити (без фид би во нив) по цена од 58,оо мкд за 1кг или пак за поголема количина спакувана во вреќа по цена од 50,оо мкд по […]

23432946_10203826189051187_1671502903_o Прочитај повеќе

Понуда на пити за зимска прихрана на пчелни семејства

ЗЗ Агро Фаланга обезбеди уште една понуда на грчки пити за зимска прихрана на пчелни семејства. Обична пита од 1 кг. по цена од 70,oo мкд Пита збогатена со витамини – 1 кг. по цена од 75,oo МКД. Сите заинтересирани членови да се јават на 076 28 11 88

DSCI2930 Прочитај повеќе

Во Охрид се одржа конференција за ИКТ во земјоделско проширување

Во Охрид на 9-ти и 10-ти Ноември, во хотел Ривиера се одржа конференција за информатичко-комуникациски технологии во земјоделско проширување. Конференцијата е во организација на Фондацијата АЦЕ од Македонија, а учесници беа земјите од Вишеградската група: Унгарија, Словачка и Чешка и земјите од Западен Балкан: Македонија, Албанија и Србија. На конференцијата беа поканети да учествуваат и […]