DSCI1940 Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга на 31 Март ќе одржи Годишна седница на Собранието

ЗЗ Агро Фаланга ги известува своите членови дека на 31 Март 2018 (сабота) со почеток од 19:00 часот во месната заедница Алексо Демниевски -Бауман, ќе се одржи Годишна седница на Собранието на здружението. На Седницата ќе биде разгледувана работата на здружението во изминатата година, а ќе се донесе План и програма на активности за 2018 […]

Љупче Станковски - Претседател на ЗЗ Агро Фаланга Прочитај повеќе

Увозот на пченица ги става во опасност домашните производители

Владата на Србија усвои регулатива за класификација на пченица, којa предвидува дека само житото и житните култури со висок квалитет може да се користат за исхрана на луѓето. Причината за донесување на овој документ е во фактот дека српскиот пазар не правел класификација што може од родот да се искористи за производство на брашно. Ваквата […]

dsci2080 Прочитај повеќе

Се ближи крајниот рок за отварање на Регистарски број на одгледувачница

Сите пчелари кои скоро почнале да се бават со пчеларство, а се уште немаат отворено Регистарски број на одгледувачница (РБО), крајниот рок за отварање на истиот за оваа година е 15 Март 2018 год. За отворање на РБО потребен е само документ за лична идентификација (лична карта) и адреса или место каде е лоциран пчеларникот. […]