Љупче Станковски - Претседател на ЗЗ Агро Фаланга Прочитај повеќе

Вештачка храна – реални штети

Вештачки произведена храна, фалсификувани и хемиски третирани производи сѐ почесто се наоѓаат во маркетите и на пазарите низ земјава, а потрошувачите речиси и да не се свесни дека секојдневно ги консумираат. Прашањето е какви се шансите Македонија да користи здрави производи без сурогат-состојки, без хормони, без конзерванси и без преголемо количество пестициди. Според Љупче Станковски, […]

DSCI1940 Прочитај повеќе

Подобрувач на почва Тераграмин – брошура за негово користење во градинарството

Здружението за земјоделци Агро Фаланга, во соработка со ,,Скопски Легури ДООЕЛ” ве запознава со нов производ на нашиот пазар, а тоа е Тераграминот кој всушност претставува подобрувач на почвата. Се работи за нов, македонски производ, наменет за употреба во земјоделието. За неговата употреба, својства и ефекти, може да прочитате во неколкуте брошури што ќе ги […]