DSCI0440 Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ЧЛЕНОВИТЕ ОД ПЧЕЛАРСКИОТ СЕКТОР: ВО САБОТА НА 23 МАРТ 2019 ОРГАНИЗИРАНО ЌЕ СЕ ВРШИ МЕНУВАЊЕ НА ВОСОК

Известување до членовите на пчеларскиот сектор на ЗЗ Агро Фаланга за организирано менување на восок. Во сабота на 23 Март 2019 година со почеток од 17:00 часот во просториите на месната заедница Алексо Демниевски- Бауман, ќе се врши менување на восок. По завршувањето со оваа активност, од 18:00 часот ќе се одржи Годишна седница на Собранието на […]

dsci2101 Прочитај повеќе

Љупче Станковски ќе одржи предавање во Охрид на тема ,,Интензивирање на пролетен развој кај пчелните семејства”

На 12-ти Февруари (вторник) 2019 г. во општинската сала во Охрид со почеток од 17:00 часот, предавање ќе одржи професионалниот пчелар Љупче Станковски. Предавањето ќе се одржи на тема: ,,Интензивирање на пролетен развој кај пчелните семејства”. Со ова предавање се продолжува соработката на ,,ЗЗ Агро Фаланга” со пчеларското здружение ,,Охрид” од Охрид. Соработката се темели и […]

13654269_1111360332263831_7720122115727834357_n Прочитај повеќе

Понуда за погачи за зимска прихрана на пчелни семејства

Агро Фаланга како дел од своите активности предвидени со Програмата за работа за 2018 година, продолжува со набавки на опрема, препарати, храна и друго што е потребно за членовите на здружението. За пчеларскиот сектор на здружението, и здруженијата соработници, компанијата „Фидби Комерц Дооел Охрид” ја даде следната понуда за погачи за прихрана на пчелни семејства […]

DSCI2930 Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга ќе учествува на форумот за информатичка технологија во земјоделието кој од 18-ти до 20-ти Април ќе се одржи во Софија

Здружението за земјоделци Агро Фаланга со свои претставници, неколку членови и претседателот на здружението Љупче Станковски, ќе учествува на форумот за информатичка технологија во земјоделието кој од 18-ти до 20-ти Април ќе се одржи во Софија, Бугарија. Форумот насловен како High Level Forum on e-agriculture “2gether 4 Strong Digital Agriculture” во организација на Бугарското претседателство со […]

10351900_1648765325381665_5118886504965217104_n Прочитај повеќе

Понуда за набавка на рам хранилки

ЗЗ Агро Фаланга како една од главните цели на здружението ја има набавката на поевтина опрема и препарати за своите членови и здруженијата со кои има остварено соработка. Во рамките на оваа активност здружението издејствува попуст при набавка на рам хранилки. Хранилките со попуст изнесуваат 54,00 МКД. Сите заинтересирани да се јават на 076 28 […]

DSCI1940 Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга на 31 Март ќе одржи Годишна седница на Собранието

ЗЗ Агро Фаланга ги известува своите членови дека на 31 Март 2018 (сабота) со почеток од 19:00 часот во месната заедница Алексо Демниевски -Бауман, ќе се одржи Годишна седница на Собранието на здружението. На Седницата ќе биде разгледувана работата на здружението во изминатата година, а ќе се донесе План и програма на активности за 2018 […]

DSCI2972 Прочитај повеќе

Во Велес се одржа бизнис средба со странски откупувачи на свежо овошје и зеленчук

Следејќи го успехот од досегашните трговски мисии, организирани во Македонија за германски и други купувачи, УСАИД Проектот за Регионален Економски Развој– РЕГ во соработка со проектот на ГИЗ САРЕД Албанија, организира уште една рунда на Бизнис (Б2Б) средби со купувачи на свежо овошје и зеленчук. Бизнис средбата се одржа во хотелот Романтик во Велес на […]

DSC_0056 Прочитај повеќе

Љупче Станковски ќе одржи предавање во Охрид на тема: „Согледување на недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”

На 1-ви Декември во општинската сала во Охрид со почеток од 19:00 часот, Љупче Станковски, професионален пчелар и претседател на ЗЗ Агро Фаланга ќе одржи предавање на тема: „Согледување на недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”. Ова е прво предавање за оваа година и е дел од серијата предавања кои Станковски бесплатно ги […]

DSCI2930 Прочитај повеќе

Во Охрид се одржа конференција за ИКТ во земјоделско проширување

Во Охрид на 9-ти и 10-ти Ноември, во хотел Ривиера се одржа конференција за информатичко-комуникациски технологии во земјоделско проширување. Конференцијата е во организација на Фондацијата АЦЕ од Македонија, а учесници беа земјите од Вишеградската група: Унгарија, Словачка и Чешка и земјите од Западен Балкан: Македонија, Албанија и Србија. На конференцијата беа поканети да учествуваат и […]

13654269_1111360332263831_7720122115727834357_n Прочитај повеќе

Понуда за Фидби погачи за прихрана на пчелни семејства

Агро Фаланга како дел од своите активности предвидени со Програмата за работа за 2017 година, продолжува со набавки на опрема, препарати, храна и друго што е потребно за членовите на здружението. За пчеларскиот сектор на здружението, компанијата „Фидби Комерц Дооел Охрид” ја даде следната понуда за погачи за прихрана на пчелни семејства во зимскиот период: […]