DSCI2809 Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга во посета на прилепското село Мало Рувци по повод традиционалното стрижење на овци

Здружението за земјоделци „Агро Фаланга“ го посети прилепското село Мало Рувци. На покана од сточарот од ова село, Зоран Трајчески, претседателот на здружението Љупче Станковски, сточарот Ѓоке Велков од кавадаречкото село Марино и уште неколкумина сточари од прилепско присуствуваа на стрижење на околу 350 овци. Искусниот Велков им се придружи на прилепските сточари во стрижењето, а домаќинот […]

DSC_9042 Прочитај повеќе

Заклучоци од средбата на сточарите одржана во Велес

Во организација на Здружението за земјоделци „Агро Фаланга“, денес со почеток од 12:00 часот во хотелот Гардениа во Велес се одржа средба на група сточари. Присутните сточари беа претставници од повеќе градови во Македонија. Меѓу присутните беа сточари од велешко, прилепско, битолско и кавадаречко. Состанокот го водеше претседателот на здружението, Љупче Станковски. На состанокот на сточарите им […]

ovci Прочитај повеќе

Состанок на сточари во организација на ЗЗ Агро Фаланга

На 28 Април 2017 (петок), со почеток од 12:00 часот во хотел Гардениа во Велес, ќе се одржи состанок на сточари од цела Македонија. На барање од сточари од прилепско, Здружението за земјоделци „Агро Фаланга“ од Велес, ги организира сточарите од цела Македонија за заедничка средба, со цел разрешување на постоечките проблеми. На средбата најавија […]

gallery-cows1 Прочитај повеќе

Средба со група сточари од велешкиот регион во селото Отовица

Здружението за земјоделци Агро Фаланга оствари средба со група сточари од  велешкото регион во селото Отовица. Претседателот на здружението, Љупче Станковски на 20 Април 2016 се сретна со група сточари од ова село. Тие разговараа за проблемите со кои се соочуваат сточарите, а најмногу за проблемот со откупот на млекото, односно ниските откупни цени и доцнењето […]

85919_vest_mlijeko Прочитај повеќе

Известување до млекопроизводителите: Во тек е поднесување на барања за директни плаќања

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува млекопроизводителите дека во тек е поднесување на барања за директни плаќања за произведено и предадено овчо, козјо и кравјо млеко во период од октомври до декември 2015 година. Висината на поддршката изнесува 3,5 денари по литар. Барањата се поднесуваат до 30 април 2016 година […]

phacelia-tanacetifolia-benth Прочитај повеќе

Јавен повик за ИПАРД програмата – мерка 121- Инвестиции за модернизација на земјоделските стопанства

Мерката 121 од ИПАРД програмата се однесува на инвестиции за модернизација на земјоделските стопанства. По оваа мерка се исплаќаат средства во висина до 2.500.000 денари по корисник за подигнување на нови лозови и овошни насади и медоносна флора на нови површини. Средства во висина до 6.500.000 денари по корисник се исплаќаат за набавка на добиток […]