Карантински штетни огранизми на коскестото овошје Прочитај повеќе

Распоред на информативни кампањи за заштита на растенијата

  Во рамките на Проектот финансиран од Ипа и Таиб 2009 насловен како Градење на капацитетите на надлежните органи за безбедност на храната, ветеринарна и фитосанитарна политика ќе се одржат 7 регионални кампањи на тема :  Информативни кампањи за интегрирана заштита на растенијата како составен дел од добрата земјоделска пракса – имплементација и официјални контроли. За време на […]

Пчеларникот на Љупче Станковски Прочитај повеќе

Соопштение за членовите на пчеларскиот сектор на ЗЗ Агро Фаланга

  Внимание пчелари! Им се соопштува на сите членови на ЗЗ Агро Фаланга од пчеларскиот сектор дека преку Здружението можат да набават пчеларска опрема и пчеларски препарати од наши фирми- соработници и тоа по најповолни цени. За подетелни информации околу понудите и цените обратете се до Секретарот на Здружението или пак информации можете да добиете […]

Агенда за празникот на пчеларите Благовец 2015 Прочитај повеќе

Агенда за празникот на пчеларите, Благовец

  На 07 Април 2015 година во организација на ЗЗ Агро Фаланга, во црквата Свети Спас во Велес ќе се прослави празникот на пчеларите Благовец. Сите пчелари се добредојдени на прославата која традиционално се одржува, а овојпат кумови се Претседателот на ЗЗ  Агро Фаланга, Господинот Љупче Станковски и Господинот Тони Дуков, еден од основачите на […]

Членови на ЗЗ Агро Фаланга Прочитај повеќе

Соопштение – одржување состаноци на ЗЗ Агро Фаланга

  Соопштение до сите наши членови и сите оние кои се заинтересирани да членуваат во нашето Здружение а се бават со некоја земјоделска дејност. Ви соопштуваме дека можете да присуствувате на нашите состаноци кои се од отворен тип. Состаноците се одржуваат секоја среда во период од 18:00 до 21:00 часот во месната заедница Алексо Демниевски-Бауман, Велес. […]

Слика 1 Прочитај повеќе

Информативни кампањи за интегрирана заштита на растенијата како составен дел од добрата земјоделска пракса – имплементација и официјални контроли

Во рамките на проектот ,,Градење на капацитетите на надлежните органи за безбедност на храна, ветеринарна и фитосанитарна политика” кој е финансиран од Европската Унија од ИПА ТАИБ 2009 програмата, на 26.03.2015 се одржа предавање во хотелот Романтик во Велес. Предавањето на тема ,,Информативни кампањи за интегрирана заштита на растенијата како составен дел од добрата земјоделска […]