Љупче Станковски - Претседател на ЗЗ Агро Фаланга Прочитај повеќе

Македонското земјоделство под лупа

Производството на домати, пиперки и јаболка лани е намалено во однос на 2015 година, и тоа кај доматите за 6,6 отсто, кај пиперките за 4 отсто и кај јаболката за дури 26,2 отсто. Во последната година, бројната состојба на говедата, свињите и козите е во пораст, а бројот на овците е во опаѓање Какви резултати […]

???????????????????????????????????? Прочитај повеќе

Во Кавадарци се одржа дводневна финансиска обука за земјоделци

На 28-ми и 29-ти Март 2017 година, во хотелот Фени во Кавадарци се одржа дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието. Обуките се дел од проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ кој е финансиран од УСАИД а го спроведува „Македонската развојна фондација за претпријатија“ (МРФП). Главната цел на проектот е подобрување на пристапот до финансии особено до […]

???????????????????????????????????? Прочитај повеќе

Во Прилеп успешно се одржа дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието

На 21-ви и 22-ри Март 2017 година, во хотелот Кристал Палас во Прилеп се одржа дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието. Обуките се дел од проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ кој е финансиран од УСАИД а го спроведува „Македонската развојна фондација за претпријатија“ (МРФП). Главната цел на проектот е подобрување на пристапот до финансии особено […]

DSC_0057 Прочитај повеќе

Во Битола на 23 и 24 Март ќе се одржи обука за финансиско знаење во земјоделието

ЗЗ Агро Фаланга како партнер на МРФП организира бесплатни обуки за финансиско знаење во земјоделието кои се дел од проектот на УСАИД „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ . Обуките се дводневни и ќе се одржат на 23 и 24 Март 2017 год. во хотел Капри во Битола со почеток од 09:30 часот. На крајот од обуките на присутните им […]

DSC_0011 Прочитај повеќе

Во Прилеп на 21 и 22 Март ќе се одржи обука за финансиско знаење во земјоделието

ЗЗ Агро Фаланга како партнер на МРФП организира бесплатни обуки за финансиско знаење во земјоделието кој се дел од проектот на УСАИД „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ . Обуките се дводневни и ќе се одржат на 21 и 22 Март 2017 год. во хотел Кристал Палас во Прилеп со почеток од 09:30 часот. На крајот од обуките на присутните им се […]

DSC_0028 Прочитај повеќе

Во Охрид на 14 и 15 Март 2017 година ќе се одржат обуки за финансиско знаење во земјоделието

ЗЗ Агро Фаланга како партнер на МРФП организира бесплатни обуки за финансиско знаење во земјоделието кој се дел од проектот на УСАИД „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ . Обуките се дводневни и ќе се одржат на 14 и 15 Март 2017 год. во хотел Ривиера во Охрид со почеток од 09:30 часот. На крајот од обуките на присутните […]

DSC_0044 Прочитај повеќе

Во Велес се одржа и вториот ден од обуките за финансиско знаење во земјоделието

На 07 Март 2017 год. (вторник) се одржа вториот ден од обуките за финансиско знаење во земјоделието. Овие обуки се дел од проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ кој е поддржан од УСАИД, а го спроведува МРФП. Проектот е спроведуван во партнерство со Сојузот на Микрофинансиски организации, Штедилница Можности, Фондација Хоризонти и Штедилница ФУЛМ. ЗЗ […]

DSC_0063 Прочитај повеќе

Во Велес се одржа првата обука за финансиско знаење во земјоделието

Денес, 06 Март 2017 година, во хотелот Гарденија во Велес, се одржа првата обука од 5-те предвидени обуки (по градови) за финансиско знаење во земјоделието. Обуките се дел од проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ кој е финансиран од УСАИД а го спроведува „Македонската развојна фондација за претпријатија“ (МРФП). Главната цел на проектот е подобрување […]

DSCI1940 Прочитај повеќе

Потребни документи при поднесување на барање за паушално оданочување на земјоделци

Краен рок за поднесување на барање за паушално оданочување на земјоделците за изминатата 2016 година е 31 Јануари 2017 год. Земјоделците заедно со барањето треба да ги поднесат и следниве документи: Копија од лична карта; Имотен лист или договор за закуп или концесија (за оние земјоделци кои имаат приход од земјиште); Потврда од Ветеринарна станица […]

DSCI2053 Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга потпиша договор за соработка со здружението на агроновинари на Република Македонија Медиа Плус

Здружението за земјоделци ,,Агро Фаланга” и здружението на агроновинари на Република Македонија ,,Медиа Плус” потпишаа меморандум за соработка. Претседателот на ЗЗ Агро Фаланга, Љупче Станковски и претседателката на ЗАРМ Медиа Плус, новинарката Сузана Трајковска на 21 Април 2016 година во Скопје потпишаа договор за соработка од областа на земјоделието и новинарството. Соработката помеѓу двете здруженија […]