Сандак со пчели Прочитај повеќе

Агро Фаланга во Агроспектар на К1 телевизија- емисија од областа на пчеларството

Продолжува соработката на ЗЗ Агро Фаланга со К1 телевизија. Снимена е нова емисија со Агроспектар од областа на пчеларството. Емисијата е на тема преселба на пчели. Погледнете ја емисијата во видеото подолу.  

ориз Прочитај повеќе

Агроспектар со емисија за оризот снимена во соработка со ЗЗ Агро Фаланга

Здружението за земјоделци Агро Фаланга продолжува со соработката со К1 телевизија. Во рамките на земјоделската емисија Агроспектар беше снимен прилог за подготовките за сеидба на ориз. Прилогот беше снимен на земјоделските површини на нашиот член Дане Андоновски. Претседателот на здружението, Љупче Станковски, зборуваше за цената на оризот и за перспективите на оваа култура. За повеќе информации […]

Љупче Станковски - Претседател на ЗЗ Агро Фаланга Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга во Аграр на МРТ и Агроспектар на К1

На 10 Април 2016 година (недела) во 13:30 на Македонската Радио Телевизија во емисијата за земјоделие Аграр ќе се прикаже првиот дел од прилогот за лумбрикултура. Снимањето се изврши на фармите на нашите членови Ацо Павловски и Ивица Митрушов од Св.Николе. За значењето на лумбрикултурата зборуваше и нашиот соработник од Факултетот за земјоделски науки и […]

DSCI0358 Прочитај повеќе

Агроспектар со Љупче Станковски во првиот пчеларски календар

Здружението за земјоделци Агро Фаланга отпочна со соработка со регионалната К1 телевизија. Идејата да се сними пчеларски календар за различните  активности на пчеларникот кои се извршуваат секој месец веќе почна да се реализира. Првата емисија беше снимена на пчеларникот на Љупче Станковски и веќе се прикажа во рамките на емисијата Агроспектар. Погледнете ја емисијата!

Заклучоци од првото педавање одржано во Велес Прочитај повеќе

Утре ќе се одржи Годишното Собрание на ЗЗ Агро Фаланга

Годишната седница на Собранието на Здружението за земјоделци Агро Фаланга од Велес, ќе се одржи на 27 Март 2016 година (недела) во 18:00 часот во просториите на месната заедница Алексо Демниевки-Бауман во Велес. Собранието ќе има свечен и работен дел. На свечениот дел претседателот на здружението, Љупче Станковски ќе одржи поздравен говор за добредојде на гостите […]

Пчелен сандак Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга во Агроспектар на К1 телевизија

Здружението за земјоделци Агро Фаланга оствари соработка со К1 телевизија. Емисијата Агроспектар што се емитува во рамките на К1 телевизија секоја недела во 13:00 часот и ЗЗ Агро Фаланга отпочнаа со снимањето на серијата од емисии насловени како Пчеларски календар. Идејата е во емисијата да се прикажат месечните активности на пчеларникот. Емисијата ќе се снима […]