dsci2233 Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга врши набавка на парафин за парафинирање на пчелни сандаци

Сите пчелари кои вршат парафинирање на пчелните сандаци и останатата пчеларска опрема заради заштита на истата, ги известуваме дека вршиме групна набавка на парафин по поволни цени. Сите заинтересирани да се јават на следниот телефон 078 254 898

16463271_10155074098271155_5902377188293938913_o Прочитај повеќе

Пчеларското здружение Братство од Прилеп при набавка на опрема ги користи бенефитите од потпишаниот Меморандум за соработка

Пчеларското здружение „Братство“ од Прилеп, согласно Меморандумот за соработка што го потпиша со „Агро Фаланга“ на 26-ти Јануари 2017 година ја посети компанијата „Пчелни пат“ од Неготино. Делегацијата од четворица пчелари од здружението имаа можност да разгледаат најразлична пчеларска опрема и истата да ја набават со попуст од 10%. Овој попуст им го обезбедува „Агро Фаланга“ како […]

DSC_0008 Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа предавање во Кавадарци на тема „Функционален систем на работа и современа технологија во модерното пчеларење“

На 27-ми Јануари 2017 со почеток од 18:00 часот во општинската сала во Кавадарци, претседателот на „Агро Фаланга“ Љупче Станковски одржа предавање пред тамошните пчелари. Ова предавање е дел од серијата бесплатни предавања кои Станковски со голем ентузијазам ги одржува во повеќе градови во нашата држава. Овојпат своето долгогодишно искуство (преку 20 години) во пчеларењето […]

227897_205435186161229_1987018_n Прочитај повеќе

Понуда за набавка на храна за пчели

Здружението за земјоделци Агро Фаланга, за потребите на членовите и пчеларските здруженија со кои соработува, прибира понуди за храна за пчелни семејства и пчеларска опрема. За организирани набавки опремата е со одреден попуст. Компанијата Shime’s од Битола го нуди следниот асортиман: Храна за пчели, Booster, готова за употреба во вид на погачи, идеална за сите сезони. […]

DSCI1515 Прочитај повеќе

Известување до пчеларскиот сектор на Агро Фаланга за набавка на опрема

Известување до пчеларите од Велес и велешкиот регион. На 30 Ноември 2016 (среда) пристигнува пчеларска опрема. Сите заинтересирани што сакаат да погледнат или да си набават опрема по поевтина цена, истата може да ја разгледаат од 16:00 часот во месната заедница Алексо Демниевски – Бауман.  

DSCI1515 Прочитај повеќе

Набавка на пити за прихрана на пчелни семејства и друга опрема за членовите на Агро Фаланга

Здружението за земјоделци Агро Фаланга изврши набавка на пити за прихрана на пчелни семејства и друга опрема за пчеларскиот сектор. Питите и опремата ќе бидат поделени н часота 16 Ноември 2016 (среда) во 18:00 часот во просториите на месната заедница „Алексо Демниевски Бауман“ во Велес. Сите членови кои имаат порачано пити и опрема да присуствуваат на […]

dsc_0094 Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа предавање во Охрид на тема Технологија на Фарар системот и методологија на негова работа

На 20 Октомври 2016 година со почеток во 18:00 часот во општинската сала во Охрид, професионалниот пчелар Љупче Станковски одржа предавање на тема „Технологија на Фарар системот и методологија на негова работа“. Во полната сала беа присутни пчелари од пчеларското здружение „Охрид“ од Охрид кое воедно беше и домаќин на предавањето и пчелари од пчеларското здружение „Пчела“ […]

dsci2080 Прочитај повеќе

Фази во изградбата на квалитетни рамки и саќе

Љупче Станковски во најновото видео кое може да го погледнете подолу, за квалитетот на пчеларската опрема вели: „Многу пчелари кога купуваат пчелна опрема која е потребна за успешна работа, тргнуваат да бараат таму каде е најефтина. Јас тоа го споредувам со два автомобила, мерцедес и фиат 750 или попознат како фиќо. Кога би требало да […]

traktor Прочитај повеќе

Можност за посета на саемот за земјоделие во Коња -Турција, преку туристичката агенција Адонис Груп

Од 23-ти до 27-ми Март 2016 година во Коња  ќе се одржи 14-ти Меѓународен  саем за земјоделие и земјоделска механизација-KONYA AGRICULTURE 2016. АДОНИС ГРУП  во соработка со ТУЈАП ФЕРС организира посета на саемот од 23-ти до 26-ти Март 2016 год.  Саемот претставува можност за поврзување, а со тоа и развивање на дејноста на нашите земјоделци со реномирани турски компании. Саемот овозможува размена на искуства […]