dsci2101 Прочитај повеќе

Љупче Станковски ќе одржи предавање во Охрид на тема ,,Интензивирање на пролетен развој кај пчелните семејства”

На 12-ти Февруари (вторник) 2019 г. во општинската сала во Охрид со почеток од 17:00 часот, предавање ќе одржи професионалниот пчелар Љупче Станковски. Предавањето ќе се одржи на тема: ,,Интензивирање на пролетен развој кај пчелните семејства”. Со ова предавање се продолжува соработката на ,,ЗЗ Агро Фаланга” со пчеларското здружение ,,Охрид” од Охрид. Соработката се темели и […]

dsc_0094 Прочитај повеќе

Охридските пчелари беа домаќини на првото предавање на Љупче Станковски за оваа сезона

На 1-ви Декември (петок), во општинската сала во Охрид со почеток од 19:00 часот, Љупче Станковски одржа три ипол часовно предавање на тема „Согледување на недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”. На предавањето освен охридски пчелари, присуствуваа и пчелари од Струга и струшко. Станковски во оваа тема го има сублимирано своето 20 годишно […]

DSC_0061 Прочитај повеќе

Во Охрид успешно се одржа дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието

На 14-ти и 15-ти Март 2017 година, во хотелот Ривиера во Охрид се одржа дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието. Обуките се дел од проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ кој е финансиран од УСАИД а го спроведува „Македонската развојна фондација за претпријатија“ (МРФП). Главната цел на проектот е подобрување на пристапот до финансии […]

DSC_0028 Прочитај повеќе

Во Охрид на 14 и 15 Март 2017 година ќе се одржат обуки за финансиско знаење во земјоделието

ЗЗ Агро Фаланга како партнер на МРФП организира бесплатни обуки за финансиско знаење во земјоделието кој се дел од проектот на УСАИД „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ . Обуките се дводневни и ќе се одржат на 14 и 15 Март 2017 год. во хотел Ривиера во Охрид со почеток од 09:30 часот. На крајот од обуките на присутните […]

dsc_0045 Прочитај повеќе

ОХРИЃАНИ ИМАА МОЖНОСТ ДА СЕ СРЕТНАТ СО ИНСПЕКТОРИТЕ ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ХРАНА И ВЕТЕРИНАРСТВО

Охриѓани на отворениот ден се сретнаа со инспектори од Агенцијата за храна и  ветеринарство. На средбата присуствуваа прозиводители на храна, на мед, преработувачи на месо и млечни производи, хотелиери. Секој од својот домен на работа  ги изнесуваа проблемите  и бараа начини како да се олеснат  работите во производството на храна.  Беа изнесени проблемите од немање  […]

dsc_0094 Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа предавање во Охрид на тема Технологија на Фарар системот и методологија на негова работа

На 20 Октомври 2016 година со почеток во 18:00 часот во општинската сала во Охрид, професионалниот пчелар Љупче Станковски одржа предавање на тема „Технологија на Фарар системот и методологија на негова работа“. Во полната сала беа присутни пчелари од пчеларското здружение „Охрид“ од Охрид кое воедно беше и домаќин на предавањето и пчелари од пчеларското здружение „Пчела“ […]