DSC_0067 Прочитај повеќе

Во Кавадарци на 28 и 29 Март ќе се одржи обука за финансиско знаење во земјоделието

ЗЗ Агро Фаланга како партнер на МРФП организира бесплатни обуки за финансиско знаење во земјоделието кои се дел од проектот на УСАИД „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ . Обуките се дводневни и ќе се одржат на 28 и 29 Март 2017 год. во хотел Фени во Кавадарци со почеток од 09:30 часот. На крајот од обуките на присутните им се […]

DSC_0057 Прочитај повеќе

Во Битола на 23 и 24 Март ќе се одржи обука за финансиско знаење во земјоделието

ЗЗ Агро Фаланга како партнер на МРФП организира бесплатни обуки за финансиско знаење во земјоделието кои се дел од проектот на УСАИД „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ . Обуките се дводневни и ќе се одржат на 23 и 24 Март 2017 год. во хотел Капри во Битола со почеток од 09:30 часот. На крајот од обуките на присутните им […]

DSC_0061 Прочитај повеќе

Во Охрид успешно се одржа дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието

На 14-ти и 15-ти Март 2017 година, во хотелот Ривиера во Охрид се одржа дводневната обука за финансиско знаење во земјоделието. Обуките се дел од проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ кој е финансиран од УСАИД а го спроведува „Македонската развојна фондација за претпријатија“ (МРФП). Главната цел на проектот е подобрување на пристапот до финансии […]

DSC_0063 Прочитај повеќе

Во Велес се одржа првата обука за финансиско знаење во земјоделието

Денес, 06 Март 2017 година, во хотелот Гарденија во Велес, се одржа првата обука од 5-те предвидени обуки (по градови) за финансиско знаење во земјоделието. Обуките се дел од проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“ кој е финансиран од УСАИД а го спроведува „Македонската развојна фондација за претпријатија“ (МРФП). Главната цел на проектот е подобрување […]

DSC_0004 Прочитај повеќе

ЗЗ Агро Фаланга стана партнер на МРФП во проектот Инклузија и иновација во микрофинансирањето

На 14 Февруари 2017 година, „Здружението за земјоделци Агро Фаланга“ со „Македонската развојна фондација за претпријатија“ потпиша Договор за организација на обуки за финансиско знаење. Обуките се дел од Проектот „Инклузија и иновација во микрофинансирањето“, а Договорот се склучи по изразениот интерес на здружението на објавениот Повик за изразување на интерес од страна на МРФП. […]

Scan 50002 Прочитај повеќе

Промоција на енергетската ефикасност на општините во Македонија

Во рамки на проектот Промоција на енергетската ефикасност на општините во Македонија, Консалтинг за стратешки развој во соработка со Светска банка и Агенцијата за енергетика на Република Македонија организираат  8 работилници, во секој од планските региони во Република Македонија.  Дел од работилниците веќе се одржаа, а Здружението за земјоделци Агро Фаланга веќе учествуваше на работилницата […]

Брошура за болести и штетници на пченицата и јачменот Прочитај повеќе

Брошура за болести и штетници на пченицата и јачменот

Како резултат на активното учество на ЗЗ Агро Фаланга во проектот Градење на капацитетите на надлежните органи за безбедност на храната, ветеринарна и фитосанитарна политика кој е реализиран со поддршка на ИПА и ТАИБ 2009, а со цел поголема достапност до земјоделците и сите заинтересирани, во периодот што следи на нашиот веб сајт ќе ви ги презентираме брошурите кои […]