13654269_1111360332263831_7720122115727834357_n Прочитај повеќе

Понуда за погачи за зимска прихрана на пчелни семејства

Агро Фаланга како дел од своите активности предвидени со Програмата за работа за 2018 година, продолжува со набавки на опрема, препарати, храна и друго што е потребно за членовите на здружението. За пчеларскиот сектор на здружението, и здруженијата соработници, компанијата „Фидби Комерц Дооел Охрид” ја даде следната понуда за погачи за прихрана на пчелни семејства […]

dsci2080 Прочитај повеќе

Ново практично предавање на Љупче Станковски на селидбениот пчеларник во с. Требениште

Отворена покана до сите пчелари од охридскиот, струшкиот и дебарскиот регион за учество на предавање од областа на пчеларството. На 5-ти Август со почеток од 09:00 часот, професионалниот пчелар Љупче Станковски ќе одржи практично предавање на селидбениот пчеларник во с. Требениште. Предавањето ќе биде практичен приказ на теоретските предавања кои Станковски ги одржи во повеќе […]

10351900_1648765325381665_5118886504965217104_n Прочитај повеќе

Понуда за набавка на рам хранилки

ЗЗ Агро Фаланга како една од главните цели на здружението ја има набавката на поевтина опрема и препарати за своите членови и здруженијата со кои има остварено соработка. Во рамките на оваа активност здружението издејствува попуст при набавка на рам хранилки. Хранилките со попуст изнесуваат 54,00 МКД. Сите заинтересирани да се јават на 076 28 […]

dsci2080 Прочитај повеќе

Се ближи крајниот рок за отварање на Регистарски број на одгледувачница

Сите пчелари кои скоро почнале да се бават со пчеларство, а се уште немаат отворено Регистарски број на одгледувачница (РБО), крајниот рок за отварање на истиот за оваа година е 15 Март 2018 год. За отворање на РБО потребен е само документ за лична идентификација (лична карта) и адреса или место каде е лоциран пчеларникот. […]

DSC_0056 Прочитај повеќе

Љупче Станковски ќе одржи предавање во Охрид на тема: „Согледување на недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”

На 1-ви Декември во општинската сала во Охрид со почеток од 19:00 часот, Љупче Станковски, професионален пчелар и претседател на ЗЗ Агро Фаланга ќе одржи предавање на тема: „Согледување на недостатоци во производството на мед и нивно отстранување”. Ова е прво предавање за оваа година и е дел од серијата предавања кои Станковски бесплатно ги […]

DSC_0008 Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа предавање пред пчеларите во Кавадарци на тема Систем на работа со пчелни семејства

На 22 Март 2017 година со почеток од 16:00 часот во општинската сала во Кавадарци, професионалниот пчелар Љупче Станковски го одржа своето второ предавае. Предавањето беше на тема „Систем на работа со пчелни семејства“. Пред присутните пчелари, Станковски систематски ги објасни сите активности во пчеларникот во текот на една пчеларска година. Тој пластично и со […]

Snapshot 3 (05.03.2017 10-45) Прочитај повеќе

Изработка на едноставна мрежеста подница

Причината за користење на оваа едноставна правоаголна подница без надворешно лето е повеќе наменска. Оваа подница ја конципирав уште далечната 2000 година и од тогаш ја користам комплетно кај сите пчелни семејства без затварање во зимскиот период оддоздола. Во прв момент таа ми беше потребна за подобрување на вентилацијата во кошниците и спречување на свлекувањето […]

???????????????????????????????????? Прочитај повеќе

Љупче Станковски одржа второ предавање во Прилеп на тема: Систем на работа со пчелни семејства

На 23-ти Јануари 2017 година, Љупче Станковски го одржа второто од серијата предавања предвидени за прилепските пчелари. Тој повторно беше гостин на пчеларското здружение „Братство“ од Прилеп. Ова предавање беше насловено „Систем на работа со пчелни семејства“. Додека првото предавање, кое се одржа во Декември 2016 год. во фокусот ја имаше опремата за пчеларење со […]

227897_205435186161229_1987018_n Прочитај повеќе

Понуда за набавка на храна за пчели

Здружението за земјоделци Агро Фаланга, за потребите на членовите и пчеларските здруженија со кои соработува, прибира понуди за храна за пчелни семејства и пчеларска опрема. За организирани набавки опремата е со одреден попуст. Компанијата Shime’s од Битола го нуди следниот асортиман: Храна за пчели, Booster, готова за употреба во вид на погачи, идеална за сите сезони. […]

Пчелен сандак Прочитај повеќе

Важни датуми и информации за пчеларите кои треба да ги знаат за овој период од годината

Пчеларството кај нас во Македонија е во подем, па пожелно е новите пчелари доколку сакаат да бидат финансиски поддржани од државата да се информираат за некои од поважните датуми и рокови кои треба да ги запазат. Воедно ова е и потсетување за постарите пчелари. Пријавувањето и запазувањето на бројната состојба на пчелните семејства во одреден […]